Sep 1, 2005

Divine touch


Vera je neznanje. Čovek koji ne zna veruje. Ljudska sposobnost da veruje je neograničena baš kao i neznanje. Logika je oružje nas boraca, suludih optimista. Ideja je putokaz. Putujemo u ciklusima. Seks između muškarca i žene je najviši čin stvaranja dostupan čoveku. On je gola istina o nama. Kada je čovek shvatio da seksom nastaju novi ljudi?

Stvaranje Ideje je mentalna onanija, seks čoveka samog sa sobom. Usled ograničenosti, izlovanosti i čisto fiktivnog karaktera Ideje često izrastaju u mentalne degenerike potpuno otuđene o svog originalnog smisla.


5 comments:

Anonymous said...

Posle ko zna koliko vremena spoznam u sebi zelju da dam znak zivota, otvorim notepad, napisem trecinu romana i PUFF!!...nema struje..samo na delic sekunde. Sasvim dovoljno.

Moral no. 1: cesce izlaziti na povrsinu vode i davati znake zivota;
Moral no. 2: ubuduce koristiti Word;
Moral no. 3: iako struja nestaje jako retko, pozeljno je nabaviti UPS.

Izlazim na povrsinu vode, sada vec pun iskustva, otvaram word. Pokusavam da po secanju recikliram trecinu romana. Struja ne nestaje. Napustam experiment sa reciklazom i odlucujem se da prihvatim cinjenicu da je jedna trecina romana nepovratno izgubljena. Da sam pazljivije pogledao prema kucistu kompjutera u trenutku tog jednog PUFF!!, video bih kako se brzonestajuci dugi niz nula i jedinica rasprsuje u svetlosti kojom sunce u ovo lenjo nedeljno rano popodne kupa moju radnu sobu. Da sam pruzio ruku, mozda bih cak uspeo da cvrsto zgrabim trecinu romana za rep, dok bi klizavi niz cifara pokusavao da mi, neprekinut, sklizne izmedju stisnutih prstiju. Ko zna sta bi se sve dogodilo da sam samo bio malo pazljiviji. A mozda i ne bi.
Ah, ionako je migoljenje izmedju stisnuth prstiju postalo tako trendy.
Cak i gola istina ima bar dve jasno definisane strane. Ima onu prednju, uznemiravajuce dekoncentrisucu koja razbija fokus, ali isto tako ima i guzu koju neretko pokazuje dok pravi gracioznu piruetu stojeci na prstima. Pa sad, ko sta voli. Zamislis karusel i pustis da se sve vrti tako da uvek vidis samo jednu stranu istine bezobrazno ogoljene. Sto si dalji od nje, trebace ti veca brzina, ali pazi! Ne dozvoli sebi da premasis strogo definisane kosmicke brzine, inace ce te istina videti samo Hablovim teleskopom, a sujetni naucnici ce se takmiciti ko je prvi otkrio novo nebesko telo koje sija sjajem tako neobicnim s obzirom na udaljenost od nekoliko svetlosnih godina.

Dvodimenzionalno gledano, uspon i pad su delovi ciklicnog kretanja po krivoj neke sinusoidne funkcije.
Rise again? Inevitably YES!!! But how and where? S obzirom da nista nije dvodimenzionalno, besmisleno-degenirasana onanija putovanja u ciklusima izmedju dva seksa izmedju muskarca i zene je kretanje po hiperbolicnoj helikoidi... A onda u jednom trenutku centrifugalna sila, uz pomoc gravitacije dugih nogu koje se naslucuju u mraku fotografije, postane dovoljno jaka i katapultira te sa helikoide pravac u logiku i zaboravis na sve ideje i krenes da stvaras nove ljude...

Anonymous said...

...a posteriori mislim o poukama koje sam izvukao iz bizarnog nestanka struje i pitam se koliko je to dovoljno cesto pojavljivati se na povrsini vode i davati znake zivota...koja je jedinica mere?
neko bi mozda rekao i da nije dovoljno samo se pokazati i udahnuti, vec da treba i zaplivati...ali jednom izbacen iz monotonije ravnoteznog polozaja, kad proradi i nagon za samoodrzanjem, ako si u vazduhu, letis, ako si u vodi, plivas...a mozda i sam, sa odredjenom dozom autodestruktivnosti... krenes...
plivas...letis trcis skaces..i jedva cekas da te slatko bespomocni osecaj potpunog predavanja potpuno obuzme, pa nek ide zivot...merak cenu nema!!

Izabela Bogdanovic said...

Nedostajao si mi puno, puuunooooo!

Anonymous said...

volim te!!! volim tvoja bleskasta pitanja upucena samoj sebi...luda si i ja sam lud za tobom!!! i tome nema granica!!! forever and ever!!!!!

Izabela Bogdanovic said...

I gradićemo svet, biće jedna kuća i bašta u kom će rasti cveće.

Blog Archive